17 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΙΓΜΕ 17 7 2017 (μετά τις εκλογές)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.
"Στηρίζεται από το Π.ΑΜΕ."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(μετά τις εκλογές)
         17 Ιουλίου 2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ έδωσε ένα έντιμο καθαρό με απόλυτη σαφήνεια αγώνα στις εκλογές του Συνδικάτου της 7ης Ιουλίου 2017.
Το αποτέλεσμα αν και το είχαμε προβλέψει, πήραμε το ρίσκο της καθόδου ως παράταξη σε αυτές τις εκλογές για να ξεκαθαριστούν στις συνειδήσεις των συναδέλφων ποιους θέλουν στο ΔΣ και γιατί. Ασφαλώς και δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, διότι δεν βγάλαμε έδρα στο ΔΣ του Συνδικάτου.
Το γεγονός αυτό κατά την γνώμη μας οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην πόλωση μεταξύ ΚΕΣΙ και ΕΝΙΑΙΟΥ που καθένας από τη μεριά του καλούσε σε υπερψήφιση στο όνομα του δήθεν ακομμάτιστου «όλοι μαζί να σώσουμε το ΙΓΜΕ».
Η έδρα όμως που πήραμε στην ΟΜΕ με 16 ψήφους, αποδεικνύει ότι αν οι συνάδελφοι εκφραζόταν με την ψήφο τους και στο ΔΣ θα  βγάζαμε τουλάχιστον 1 έδρα. Η Αγωνιστική Αντίσταση θα αξιοποιήσει την έδρα στο δευτεροβάθμιο όργανο μας την ΟΜΕ και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις με το ΠΑΜΕ για να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί και στην ΟΜΕ υπέρ των ταξικών δυνάμεων.
Η Αγωνιστική Αντίσταση επίσης θα συνεχίσει τον Αγώνα για όλα μας τα κλεμμένα δικαιώματα από τις Κυβερνήσεις, την ΕυρωΈνωση  και τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα και έξω από τις Γενικές Συνελεύσεις, κύρια με την οργάνωση των αγώνων και προσπαθώντας να ανατρέψουμε πιθανές «περίεργες» αποφάσεις από την πλειοψηφία του ΔΣ που θα έχουν «άρωμα» διοικητικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Για οποιαδήποτε εκτροπή από τα συνδικαλιστικά καθήκοντα που ανέλαβαν πλέον οι 2 παρατάξεις τις 11 έδρες του ΔΣ θα καταγγέλλονται δημοσίως και σε όλο το κίνημα, διότι τα Συνδικάτα είναι κατεξοχήν πολιτικά όργανα Αντίστασης ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των Κυβερνήσεων και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου. Το κίνημα αλλά και η κοινωνία θέλει να γνωρίζει τι συμβαίνει και στο Συνδικάτο ΙΓΜΕ, αφού το ΙΓΜΕ ενδιαφέρει ως Ινστιτούτο όλη την κοινωνία.
Οι άλλες 2 παρατάξεις «ΚΕΣΙ» και «ΕΝΙΑΙΟ», δεν τόλμησαν μέχρι στιγμής να αποκαλύψουν την πολιτική-κομματική ταυτότητα τους, μπερδεύοντας τους συναδέλφους ότι είναι δήθεν απολιτίκ και …ακομμάτιστοι, ενώ η δική μας παράταξη είναι ..κομματική.
Το ΠΑΜΕ δεν είναι κόμμα, είναι πόλος συσπείρωσης των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων που υποστηρίζει αποκλειστικά τα δικαιώματα της Εργατικής Τάξης, σε αντίθεση με δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) που οι πλειοψηφίες τους έκαναν και κάνουν εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με πολύ προκλητικό τρόπο ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με πολλές θυσίες εδώ και ένα αιώνα τουλάχιστον.
Καταγγέλλουμε λοιπόν ότι, η παράταξη ΚΕΣΙ αποτελείται από ένα πολυκομματικό μείγμα από ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το ΕΝΙΑΙΟ από ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ …και άλλες «δημοκρατικές» δυνάμεις…
Η «πρεμούρα» της ΚΕΣΙ στην ανακοίνωση της, στις 11/7/2017 ότι: «Τα προβλήματα και τα συμφέροντα είναι κοινά και δεν επιτρέπουν κομματικούς ή παραταξιακούς διαχωρισμούς.», προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση της παράταξη μας της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, γνωρίζοντας καλά ότι δεν θα απομονωθούμε ούτε θα χαρίσουμε κάστανα σε κανέναν.
Ξέχασε η ΚΕΣΙ ότι τώρα που πήρε την απόλυτη πλειοψηφία με μομφή, ψέματα, εκβιασμούς και κάλπικες υποσχέσεις ότι είναι και η ίδια παράταξη και μάλιστα πολυκομματική με κόμματα που έπαιξαν και παίζουν εχθρικό ρόλο ενάντια στο ΙΓΜΕ και στα δικαιώματα μας; Μας ζητάει να το «βουλώσουμε» για να κάνει την «δουλειά» της ανενόχλητη; Αφού είναι τόσο «δημοκρατική», «καταστατική», γιατί στην πρώτη συνεδρίαση έπραξε αντικαταστατική και αντιδημοκρατική εκτροπή, μη εφαρμόζοντας το καταστατικό για την απλή αναλογική στην Εκτελεστική Γραμματεία; Ερμηνεύει την δημοκρατία και το καταστατικό κατά το δοκούν; Τους θυμίζουμε ότι το καταστατικό αυτό υπερψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ 4 φορές σε καταστατικές συνελεύσεις από το 2008 – 2016.
Πολύ σωστά η παράταξη ΕΝΙΑΙΟ υπέβαλε ένσταση και θα παραστούμε μάρτυρες στο Δικαστήριο όταν γίνει για να επανέλθει η Δημοκρατία στο Συνδικάτο όπως ορίζει το καταστατικό μας, την οποία καταπάτησε η ΚΕΣΙ από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση.
Έφτασε δε στο σημείο (η ΚΕΣΙ) να συγκρίνει με το πώς λειτουργούν στο αστικό κοινοβούλιο οι αστικές κυβερνήσεις με τα κόμματα τους, με την Διοίκηση του Συνδικάτου που βασίζεται σε νόμους της Εργατικής Τάξης.
Ύστερα και από αυτό το  γεγονός, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφούσα παράταξη της ΚΕΣΙ που άρπαξε αντιδημοκρατικά όλες της έδρες της Εκτελεστικής Γραμματείας, προφανώς για να ελέγξει πλήρως το όργανο για να περάσει ασφαλώς την πολιτική της και τους σχεδιασμούς για τους οποίους την είχαμε καταγγείλει και προεκλογικά.
Η όποια απαράδεκτη από δω και μπρός απόφαση που θα αποπροσανατολίζει ή θα προδίδει τον Αγώνα μας θα πρέπει να κοντράρεται και να ανατρέπεται στην Γενική Συνέλευση που είναι το ανώτατο όργανο του Συνδικάτου.
Ήδη στην 2η ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει, προτείνοντας να στραφούμε με «αγώνα» στο ΓΛΚ διότι ευθύνεται για την έλλειψη Διοίκησης στο ΙΓΜΕ, «αθωώνοντας» για μια ακόμη φορά τις ευθύνες ΥΠΕΝ-Κυβέρνησης. Και ενώ συνεχιζόταν η συνεδρίαση με αντιπαραθέσεις, ξαφνικά η ΔΕΗ ήρθε να κόψει το ρεύμα στο κτήριο του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό. Αντί να ξεσηκώσει τον κόσμο για κινητοποίηση αύριο στο ΥΠΕΝ, πρόταση της αντιπολίτευσης, αρκέστηκε να στείλει έγγραφο προς ΥΠΕΝ, για συνάντηση με τον Υπουργό (http://syndikatoigme.blogspot.gr/2017/07/blog-post_17.html?spref=fb) και την Παρασκευή 21/7/2017 να γίνει ΓΣ για να αποφασίσει το σώμα, διότι οι συχνές κινητοποιήσεις με κόσμο είναι «εκδρομές» όπως τις χαρακτήρισε, παρότι την ίδια ώρα πληροφορηθήκαμε ότι από το ΓΛΚ τα χαρτιά επέστρεψαν στο ΥΠΕΝ.
Επίσης καλούμε τους 4 εκλεγμένους συνδικαλιστές που είναι Διευθυντές να παραιτηθούν από τα διευθυντικά τους καθήκοντα και να ασχοληθούν αποκλειστικά με τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα, για να μην εμπλακούν οι ρόλοι τους και ζήσουμε τραγικές στιγμές για το συνδικάτο μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα τι ψήφισαν, να είναι σε πλήρη επιφυλακή για να υπερασπιστούμε τα πραγματικά μας συμφέροντα που συνδέονται με την ύπαρξη και συνέχιση του ΙΓΜΕ με τον ρόλο και το χαρακτήρα που έχει εδώ και 65 χρόνια. Καλούμε να σκεφτούν έστω και τώρα με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν και να συσπειρωθούν στις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: