10 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Ι.Γ.Μ.Ε. 10/8/2017



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.
"Στηρίζεται από το Π.ΑΜΕ."
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                10 Αυγούστου 2017
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Διανύουμε τον 5ο μήνα απλήρωτοι με τις ημερομηνίες πιθανής πληρωμής να αναβάλλονται κάθε εβδομάδα με ένα «αν» που παραπέμπει στην επόμενη, μεθεπόμενη κ.ο.κ. Ταυτόχρονα η κατάσταση όλων μας είναι τραγική, όπως και του ΙΓΜΕ, αφού ακόμη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική παραλυσία με πιθανό κίνδυνο ότι ακόμη και αν θα ανοίξουν προσωρινά οι νέοι «ακατάσχετοι» λογαριασμοί, δεν είναι απόλυτα ασφαλείς και διατρέχουν τον κίνδυνο νέου μπλοκαρίσματος.
Παράλληλα έχουμε τη «χαλαρή» υπόσχεση από τον κ. Λιάκο ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει νέα τροπολογία που θα «διορθώνει» την προηγούμενη, δηλαδή ακόμη πιο αντισυνταγματική, που εν τω μεταξύ θα έχουν μειωθεί οι υποτιθέμενοι 12 λειτουργικοί μήνες βάσει της τροπολογίας που ψηφίστηκε, από 12 σε 10; 8; 7;…….;;;
Το προεδρείο του Συνδικάτου «συμπλέοντας» με τις συνεχείς μεταθέσεις των ημερομηνιών, «συμφωνεί» με την αναβολή της τριμερούς στο ΥΠ. Εργασίας, αρκεί να μην «θιχτούν» ΓΔ, Διοίκηση, Υπουργεία, Κυβέρνηση.
 Σπέρνουν «αισιοδοξία» ότι στις 16-18/8/2017, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δεδουλευμένων μας «αν» όλα πάνε καλά.. Αν δεν πάνε ;; Θα χάσουμε και τον Αύγουστο…(!)
Έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας αφού είμαστε απλήρωτοι για 5ο μήνα, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας, αλλά και μεθόδευσης του ΥΠΕΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,  ενώ μας τελείωσαν και τα τελευταία αποθέματα, ακόμη και για την επιβίωσή μας και φυσικά ούτε συζήτηση για άδειες για του περισσότερους.
Παρόλα αυτά οι Πρόεδρος και Γεν Γραμματέας του Συνδικάτου φρόντισαν πριν φύγουν για ολιγοήμερες διακοπές να μας ενημερώσουν με την χθεσινή ανακοίνωση (9/8/2017) για τις εξελίξεις, προτρέποντας να κάνουμε …λίγο ακόμη υπομονή !! Στην τελευταία παράγραφο μάλιστα δεν «ξέχασαν» να νομιμοποιήσουν εμμέσως πλην σαφώς, τον διασπαστικό και διχαστικό σύλλογο «σεπ» που παρατύπως και παρανόμως υπάρχει στον χώρο μας, αθωώνοντας ταυτόχρονα τον ΓΔ του ΙΓΜΕ που τους συναντά επίσημα, νομιμοποιώντας τις συναντήσεις και στο μέλλον ως εξής: «Πληροφορηθήκαμε, τέλος, ότι υπήρξε πριν λίγες ημέρες συνάντηση του Γ.Δ, με αντιπροσωπεία του ΣΕΠ. Ο κ. Γ.Δ. μπορεί βεβαίως να συναντά όποια συλλογικότητα, εμείς όμως επισημαίνουμε, όπως κάναμε και σε όλες τις Διοικήσεις, ότι σε ότι αφορά στην εκπροσώπηση των εργαζομένων για τα εργασιακά του προβλήματα και δικαιώματα, το Συνδικάτο είναι ο μοναδικός θεσμικά νόμιμος εκπρόσωπός τους
Η πλειοψηφούσα παράταξη στο Συνδικάτο (ΚΕΣΙ), επιβεβαιώνει (πολύ σύντομα μάλιστα) τις προεκλογικές καταγγελίες μας ότι είναι διοικητοεργοδοτικοκυβερνητική παράταξη, που κάνει ανοιχτά (πλέον) πλάτες σε Διοίκηση, Κυβέρνηση.  Αφού μέχρι τώρα, απέφυγε επιμελώς να θίξει τους πραγματικούς ενόχους, στοχοποιώντας την αγωνιστική στάση και δράση του προηγούμενου προεδρείου Συνδικάτου, καθώς και τους συνταξιούχους συναδέλφους. Τώρα έρχεται και καλεί σε αναμονή και υπομονή παρότι είμαστε 5 μήνες απλήρωτοι και το ΙΓΜΕ σε πλήρη παράλυση,  ενώ φρόντισε να νομιμοποιήσει «πονηρά»  και τις συναντήσεις του Γ.Δ. με το ΣΕΠ.
Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που συμμετείχαμε στο προεδρείο της απελθούσας διοίκησης του Συνδικάτου, αποδεχόμαστε με υπερηφάνεια την «κατηγορία» της πολυαγωνιστικότητας και καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τη σύντομη αλλά πολύ χαρακτηριστική στάση και πολιτική του νέου προεδρείου, που καλεί σε όλους τους τόνους σε αναμονή, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις καλές προθέσεις Διοίκησης, υπουργού και κυβέρνησης. Και ας είμαστε μέσα στον Αύγουστο απλήρωτοι 5 μήνες, περιμένοντας μήπως και δοθεί σε λίγες μέρες μια εν πολλοίς αμφίβολη, προσωρινή και εφήμερη λύση που δεν δίνει καμία προοπτική ούτε στα εργασιακά-μισθολογικά προβλήματα, ούτε στο ΙΓΜΕ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ
 ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.




Δεν υπάρχουν σχόλια: