16 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


              Αχαρνές, 16-11-2017
                  Α.Π.         221/6.2   

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973-2017: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ δίνει το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης και απότισης φόρου τιμής της Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. 44 χρόνια μετά την  κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση, τα συνθήματα της «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όχι μόνο είναι επίκαιρα αλλά αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω της γενικευμένης οικονομικήςκαι κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταίαχρόνια.

Οι στόχοι και τα διδάγματα της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη του 1973 όπως το «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ» προβάλλουν σήμερα ως αδήριτη ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, τις εργασιακές συνθήκες που παραπέμπουν στο μεσαίωνα,τη μετανάστευση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το μέλλον των νέων της χώρας μας.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, μαζί με τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας,ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα αγώνα ενάντια στη φοροεπιδρομή, στις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων που στραγγαλίζουν τα νοικοκυριά και αναγκάζουν τους μικρούς επαγγελματίες να βάλουν λουκέτο. Εντείνουν τις δράσεις τους για ένα ΙΓΜΕ λειτουργικό, στην υπηρεσία της Πολιτείας και των Πολιτών.

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΙΓΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: