13 Δεκεμβρίου 2017

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

13/12/2017

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Αύριο απεργούμε!

Απεργούμε, γιατί πρέπει να δώσουμε μαχητική απάντηση τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, που περνάνε μέσα από την τρίτη «αξιολόγηση», το «συμπληρωματικό μνημόνιο» και τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία μονιμοποιούν και εμπλουτίζουν όλα τα προηγούμενα μέτρα.
Για να σπάσει το κλίμα ανοχής και αναμονής που καλλιεργούν κυβέρνηση και εργοδοτικές ενώσεις, με τη στήριξη των συνδικαλιστών τους στο κίνημα, με κάλπικες υποσχέσεις και απειλές.
Να στραπατσαριστεί η προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν την πολιτική της.
Το γεγονός, εξάλλου, ότι η απεργία συμπίπτει με την περίοδο που η κυβέρνηση κλιμακώνει για λογαριασμό του κεφαλαίου την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, την καθιστά ακόμα πιο κρίσιμη. Γι' αυτό χρειάζεται να σηματοδοτήσει ότι πλέον τίποτα δεν είναι όπως χτες.
Αποδυκνείεται καθαρά ο βρώμικος ρόλος που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προωθώντας όσα δεν τόλμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου.
Αύριο, το σύνθημα «κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία» να ακουστεί σθεναρά από όλους μας.
Να απαντηθεί η καταστολή που δυναμώνει σε βάρος όποιου οργανώνεται και αντιστέκεται, σε βάρος πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών, που μπαίνουν στο μάτι της εργοδοσίας και των μηχανισμών της. Να γίνει η απεργία αφορμή να πάρουν κουράγιο και άλλοι συνάδελφοι, που δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα, που αγανακτούν για τα απανωτά αντιλαϊκά χτυπήματα και ζουν στο πετσί τους το βάθεμα της εκμετάλλευσης.
Με την αυριανή πανεργατική απεργία, οι δυνάμεις που παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, καλούμε όλους τους συναδέλφους να δηλώσουμε πως δεν είναι «περασμένα - ξεχασμένα» οι απώλειες από τα χρόνια της κρίσης. Προβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών, απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής στέγης, ουσιαστική προστασία των ανέργων. Καλούμε τους εργαζόμενους να φωνάξουν: Έως εδώ οι θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου, τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί η αντεπίθεση για τις δικές μας ανάγκες!
Η απεργία είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να απαντηθούν στην πράξη οι κοροϊδίες της κυβέρνησης, η απάτη της αναδιανομής της φτώχειας με ψίχουλα, τα οποία θα πάρει πίσω διπλά και τρίδιπλα. Είναι ευκαιρία για να δείξουμε ότι δεν καταπίνουμε το παραμύθι της «δίκαιης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, που πνίγει τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, βρωμίζει με μαζούτ τον Σαρωνικό, στερεί από χιλιάδες παιδιά και νέους το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά.
Ταυτόχρονα, η αυριανή απεργία πρέπει να αποτελέσει βήμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών στην ευρύτερη γειτονιά μας, της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας σ' αυτούς, με τεράστιο κίνδυνο για τους εργαζόμενους και το λαό.
Η επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων, με τη μαζική συμμετοχή όλων μας, μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων μας, να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις και όρους αντεπίθεσης για την επιστροφή όλων των κλεμμένων δικαιωμάτων που τα διεκδικούμε και δεν τα ξεχάσαμε.
Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή Πανελλαδική Απεργία 14/12/2017, που κήρυξαν μεν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που επί της ουσίας όμως, δεν την πιστεύουν και προσπαθούν να την υποβαθμίσουν.
Ελπίζουμε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ να οργανώσει την περιφρούρηση της απεργίας για μαζικότερη συμμετοχή.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: