20 Φεβρουαρίου 2018

Δ. ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



Αρ. Πρωτ: 629                                                                                                               Αθήνα, 20 Φλεβάρη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα. 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει προκλητικά την καταστολή και τις διώξεις εναντίον των Συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι. Αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της Απεργίας, συνεχίζει από κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στην πάλη των εργαζομένων. 

Οι 35 Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ- επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη σήμερα στις 20 Φλεβάρη. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.

Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη, γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κόμματά τους στρώνουν το έδαφος για νέα επίθεση στους εργαζόμενους με νέα φοροληστεία, πλειστηριασμούς και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών έχει βάλει ια τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές. Τόσο με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, όσο και με την κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
  • Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ. 
  • Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον όλων των Συνδικαλιστών,   Εκπροσώπων Εργαζομένων στα ΔΣ, Αγροτοσυνδικαλιστικών επειδή έκαναν και κάνουν το ταξικό καθήκον τους. 
  • Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων! 

Όσες δίκες και νόμους να κάνουν δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

Μέλη από το ΔΣ της ΟΜΕ θα βρίσκονται στα Δικαστήρια αλληλέγγυοι στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
                   
                     


Δεν υπάρχουν σχόλια: