05 Απριλίου 2018

Η ΚΕΣΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 
05/04/2018

Η ΚΕΣΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ;

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Αυτό που συνέβη εχθές (4/4/2018) στην ενημερωτική συγκέντρωση του Συνδικάτου, δεν έχει προηγούμενο και ξεπερνάει κάθε όριο διοικητικού συνδικαλισμού.

Ως γνωστόν σε όλους μας εχθές ήταν προγραμματισμένη κινητοποίηση απόφαση γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου για μπλοκάρισμα της συνεδρίασης ΔΣ του ΙΓΜΕ, αν δεν υπήρχε μια έμπρακτη απόδειξη από την Διοίκηση ότι δρομολογεί την επιστροφή της μισθοδοσίας μας (25%) που κλάπηκε με ευθύνη της Διοίκησης Κωστόπουλου από τον Ιούλιο του 2013.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου από τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Μαυρογιάννη και το μέλος του ΔΣ Κώστα Λασκαρίδη συναντήθηκαν χθες το πρωί με τον Γενικό Δ/ντη του ΙΓΜΕ για να διαπιστώσουν αν πράγματι η Διοίκηση έκανε τις ενέργειες που υπόσχεται εδώ και μήνες για δρομολόγηση και λύση του θέματος (μας κάνει εντύπωση που δεν ήταν παρών στην συνάντηση αυτή και ο Χάρης Σμυρνιώτης, μέλος της Ε.Γ. του Συνδικάτου). Αφού εισέπραξαν αοριστολογίες, αποφάσισαν και σωστά να μας ενημερώσουν και μας κάλεσαν από τα μεγάφωνα στο Αμφιθέατρο για ενημέρωση, αλλά και για υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

Την στιγμή που ο Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου μας ενημέρωνε για την συνάντηση, ξαφνικά «μπουκάρισε» όλο το ΔΣ του ΙΓΜΕ στην συγκέντρωση του Συνδικάτου με υπερβολική έπαρση, αλλά και ανυπομονησία να μιλήσουν στα μικρόφωνα οι Πρόεδρος (Κίμων Χριστάνης) και Γεν. Δ/ντης του ΙΓΜΕ (Δημήτριος Τσαγκάς)…(!). Ο Γεν. Δ/ντης δε, έκανε επιβλητικές βόλτες πάνω στο βήμα χωρίς να σεβαστεί (έστω) την ολοκλήρωση της ενημέρωσης του Αντιπροέδρου του Συνδικάτου.

Μόλις τέλειωσε την ενημέρωση ο Αντιπρόεδρος, τον ρώτησε το μέλος μας Δημ. Μπάτης, αν έχουν καλέσει την Διοίκηση στην συγκέντρωση του Συνδικάτου, ο Αντιπρόεδρος απάντησε ότι πράγματι υπήρχε συνεννόηση να κατέβει ο Γεν Δ/ντης να ενημερώσει απ ευθείας τους συναδέλφους. Σε ερώτημα άλλου συναδέλφου αν αυτή είναι συγκέντρωση του Συνδικάτου ή της Διοίκησης, ως από «μηχανής θεός», το μέλος του ΔΣ Κώστας Λασκαρίδης είπε ότι είναι της Διοίκησης και όχι του Συνδικάτου….(!). Θρασύτατα τότε ο Πρόεδρος του ΙΓΜΕ πήρε τον λόγο και είπε «ότι είναι κάλεσμα και συγκέντρωση της Διοίκησης», διότι …αυτός το είπε πρώτος..(!)

Ο Λασκαρίδης επέμενε ότι είναι της Διοίκησης και όχι του Συνδικάτου. Σε αυτό το σημείο παρενέβη δυναμικά το μέλος Δημήτρης Μπάτης, απευθυνόμενος κατ αρχήν στον Λασκαρίδη, λέγοντας τον ότι: «εσείς μας καλέσατε στα μεγάφωνα και όχι η Διοίκηση και άρα είναι συγκέντρωση του Συνδικάτου» και προς τον Πρόεδρο του ΙΓΜΕ: «εδώ είναι συγκέντρωση του Συνδικάτου και όχι της Διοίκησης και θα πρέπει να σέβεστε τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, να μην δείχνετε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά και εφ΄ όσον σας κάλεσε το Συνδικάτο θα καθίσετε στις θέσεις σας σεμνά και ταπεινά και όταν και αν θα σας δοθεί ο λόγος τότε θα μιλήσετε». Ο Πρόεδρος του ΙΓΜΕ, αντί να ζητήσει συγνώμη για την απρέπεια της Διοίκησης, επέμενε ότι ήταν δική του η συγκέντρωση των εργαζομένων. Το χειρότερο είναι ότι ό Κώστας Λασκαρίδης ταυτιζόταν και στήριζε την άποψη του Προέδρου. Σε αυτό το σημείο το μέλος μας Δημήτρης Μπάτης του απάντησε αυστηρά: «εσείς μας καλέσατε, άρα είναι συγκέντρωση του Συνδικάτου, αν θέλεις να είσαι με την Διοίκηση, θα πρέπει να παραιτηθείς από μέλος του Συνδικάτου και να γίνεις Διοίκηση. Την συγκέντρωση αυτή που μας καλέσατε είναι του Συνδικάτου και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν!». Ακολούθησε πανδαιμόνιο και κάτω από αυτή την πίεση των αποφασισμένων συναδέλφων που υπερασπίζονταν το Συνδικάτο τους, η Διοίκηση απεχώρησε από την αίθουσα.

Μετά από λίγο δέχτηκε το σώμα να δεχτεί την Διοίκηση, όπου επανήλθε και μίλησε στους συναδέλφους ο Γεν. Δ/ντης λέγοντας το γνωστό τροπάριο «μην ανησυχείτε κάνουμε ότι μπορούμε για να λύσουμε το δίκαιο αίτημα σας, δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε πληροφόρηση για τις επαφές που έχετε ήδη κάνει με άλλους παράγοντες του ΥΠΕΝ, αλλά μελετάμε μια νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει και εμάς ως Διοίκηση για να μην κατηγορηθούμε στο μέλλον για απιστία».

Το μέλος μας Δημήτρης Μπάτης παρενέβη λέγοντας: «Την στιγμή που δεν μας αποδεικνύετε με κάποιο έγγραφο αυτά που υπόσχεσθε ότι κάνετε για να λυθεί το ζήτημα αυτό, έχουμε κάθε δικαίωμα να μην σας πιστεύουμε, διότι στην περίοδο που ήμουν Πρόεδρος του Συνδικάτου και εσείς τότε σύμβουλος του Υ.ΕΝ., επί 8 μήνες ή δεν βγαίνατε στα τηλέφωνα καθόλου ή όταν βγαίνατε ή σας συναντούσαμε μετά από κινητοποιήσεις, μας διαβεβαιώνατε ότι «το θέλουμε το ΙΓΜΕ, αλλά κάνετε υπομονή και θα τα λύσουμε όλα». Τελικά όμως αυτό που έγινε είναι ότι μεθοδεύσατε, όχι εσείς προσωπικά, αλλά το ΥΠΕΝ και η Κυβέρνησή σας το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του ΙΓΜΕ αφού αφήσατε απλήρωτους τους δικαιούχους, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις από το Συνδικάτο για το αναμενόμενο, αλλά και τις προτάσεις του για αποφυγή αυτής της εξέλιξης. Άρα λοιπόν και τώρα ακολουθείτε την ίδια τακτική για να κερδίσετε χρόνο για να μπορέσει η Κυβέρνηση να μας κλέψει όλα τα δεδουλευμένα το 25% και την ΕΘΝΙΚΗ, που ίσως και λόγω του αναμενόμενου «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο, θα απαιτούνται «κονδύλια» για αγορές όπλων και βλημάτων. Όσοι έχουμε επίγνωση της κατάστασης δεν σας πιστεύουμε».

Η απάντηση του Γεν. Δ/ντη του ΙΓΜΕ ήταν: «αυτό που λέτε είναι δική σας άποψη και δεν θα ασχοληθώ να απαντήσω για να χάσω τον χρόνο μου». Πιθανά ό Γεν Δ/ντης δεν κατάλαβε ή έκανε πως δεν κατάλαβε ότι η ερώτηση του μέλους μας αφορούσε όλους τους συναδέλφους, υποτιμώντας τους, εξευτελίζοντας στην ουσία την απαίτησή μας για την επιστροφή των κλεμμένων.

Η Διοίκηση για μια ακόμη φορά «έπαιξε» τον ρόλο της «παλληκαρήσια» και έφερε τούμπα την προγραμματισμένη κινητοποίηση μας αποδεικνύοντας ότι ήταν η σωστότερη επιλογή για την τροικανική Κυβέρνηση συριζανελ, αφού κατάφερε και συνεργάζεται «αγαστά» με την πλειοψηφία του Συνδικάτου (κεσι) για αποτροπή κινητοποιήσεων και πιέσεων που αφορούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν χθες, δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει επίσημα σε όλους μας το Συνδικάτο:

1. Για πιο λόγο έλαμψαν δια της απουσίας τους εχθές, μέρα προγραμματισμένης κινητοποίησης οι Πρόεδρος (Βουγιουκαλάκης) και Γεν Γραμματέας (Γαλανάκης) του Συνδικάτου; Δεν το θυμόντουσαν;

2. Εξουσιοδότησαν το μέλος του ΔΣ, Κ. Λασκαρίδη να εκπροσωπήσει το προεδρείο εν απουσία τους; Αν ναι, γνωρίζουν ότι αυτό είναι αντικαταστατικό;

3. Για πιο λόγο δεν ήταν παρών στην συνάντηση με τον Γεν. Δ/ντη ο Χάρης Σμυρνιώτης, ο οποίος είναι μέλος της Ε.Γ. του Συνδικάτου; Έβαλε κάποιος ..βέτο;

4. Η απαράδεκτη, αντικαταστατική, προσβλητική για το Συνδικάτο δημόσια δήλωση του Κ. Λασκαρίδη, ότι η συγκέντρωση που έγινε και με ευθύνη του ιδίου, στο Αμφιθέατρο, δεν ήταν του Συνδικάτου, αλλά της Διοίκησης, με παρούσα σύσσωμη την Διοίκηση που εισέβαλε στην συγκέντρωση, θα αντιμετωπιστεί πειθαρχικά από το ΔΣ του Συνδικάτου;

5. Για πιο λόγο μετά, αφού αποχώρησε η Διοίκηση, δεν έγινε η κινητοποίηση;


Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Είναι πλέον καθαρό ότι Διοίκηση, ΥΠΕΝ, Κυβέρνηση, όχι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να μας δώσουν πίσω το κλεμμένο 25%, αλλά προσπαθούν να ροκανίσουν χρόνο για να βρει ευκαιρία η κυβέρνησης να «νομοθετήσει» εναντίον μας και να μας τα φάει όλα και την ΕΘΝΙΚΗ.

Εξ άλλου η Διοίκηση ήδη προσέλαβε «ειδικό» επιτελείο νομικών για να «ελέγξει» αν «κόπηκαν» σωστά οι μισθοί μας από την αρχή των μνημονίων, προφανώς να βρει τρόπο να μας κόψει ακόμη περισσότερα χωρίς καμία επιστροφή του κλεμμένου 25%. Ίσως αυτό να εννοούσε ο Γεν. Δ/ντης όταν αναφέρθηκε στην «εξασφάλιση» με νομοθετική ρύθμιση για να μην κατηγορηθούν στο μέλλον για απιστία..

Δεν μας προκαλεί πλέον καμία εντύπωση όπου διάφοροι διευθυντές ή μελλοντικά υποψήφιοι, μέλη του Συνδικάτου, στήριξαν την άποψη να μην γίνει η κινητοποίηση, διότι η Διοίκηση προσπαθεί και ότι μέχρι τώρα έκανε «βήματα προόδου»…(!), ξεχνώντας φυσικά ότι έγινε έστω και σε θεωρητικό επίπεδο έγινε με κινητοποιήσεις και όχι από το «φιλότιμο» της Διοίκησης που δεν υπάρχει. Φαίνεται πως οι συνάδελφοι αυτοί, που όλα τα προηγούμενα χρόνια κατηγορούσαν το Συνδικάτο πως «για όλα φταίει», τώρα δεν τους νοιάζει και αν δεν κερδίσουμε, αφού με τις νέες διευθυντικές θέσεις που πιθανόν τους προωθεί η Διοίκηση, βάζοντας χαμηλές βαθμολογίες σε άλλους, θα πάρουν ζεστό παραδάκι και θα είναι ευχαριστημένοι…

Εδώ κολλάει η δική μας άποψη πως στο Συνδικάτο δεν θα πρέπει να είναι μέλη Δ/ντες, ειδικά του Δ/του τομέα, αλλά και γενικότερα, διότι ο ρόλος τους διαπλέκεται. Σε μια επόμενη καταστατική Συνέλευση θα πρέπει αυτό να τακτοποιηθεί για να υπάρχει καθαρός ο ρόλος του Συνδικάτου απέναντι στις Διοικήσεις Κυβερνήσεις. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Γεν. Δ/ντης που φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο που του έχει αναθέσει η κυβέρνηση: «Ο ρόλος της Διοίκησης είναι άλλος και ο ρόλος του Συνδικάτου άλλος». Οι δικοί μας δ/ντες συνδικαλιστές το κατάλαβαν; Θα ήταν έντιμο αν το καταλάβουν και θέλουν να είναι με την Διοίκηση, ας αποχωρήσουν από μέλη αυτού του Συνδικάτου και να κάνουν Διοίκηση. Δεν μπορούν να παραμένουν μέλη αυτού του Συνδικάτου, μπερδεύοντας τους ρόλους τους και αντί να αγωνίζονται για τα εργασιακά μας δικαιώματα τα βοηθάνε τις Διοικήσεις να μας τα φάνε.

Θυμίζουμε ότι ο συν. Λασκαρίδης είναι Δ/ντης στην Δ/νση ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ. Επίσης θυμίζουμε στον συνάδελφο ότι μέχρι τον Ιούνη του 2017 ήταν εγγεγραμμένος και στους 2 συνδικαλιστικούς φορείς στο χώρο του ΙΓΜΕ (ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ και ΣΕΠ), όπου με δική του υπογραφή δήλωσε ότι στο εξής θα είναι μόνο στο Συνδικάτο ΙΓΜΕ. Ελπίζουμε να κράτησε τον λόγο του, αλλά μας μετέφερε χθες την «αυτούσια» σεπίτικη νοοτροπία, την οποία τον καλούμε να την αποβάλει και να μελετήσει το καταστατικό του Συνδικάτου. Θα είναι πολύ θετικό ο συνάδελφος να καταλάβει το τραγικό λάθος του, έστω εκ των υστέρων.

Ευχόμαστε σε όλους στις μέρες των διακοπών καλή ξεκούραση, αλλά και περισυλλογή για περισσότερη αγωνιστικότητα και πίεση πλέον προς το Συνδικάτο μας, προς διεκδίκηση των κλεμμένων μισθών μας, χωρίς ίχνος ανοχής στην άλλη πλευρά που μας οδηγεί μεθοδευμένα στην οριστική απώλεια των δικαιωμάτων μας.

Καλή επ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: