22 Απριλίου 2018

Η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης στηρίζει το Συνδικάτο του ΙΓΜΕ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
 Ταχ. Δ/νση: Πλ. Ηρ. Πολυτεχνείου Ταχ. Κώδικας: 74 100\
 Τηλέφωνο: 28313 40701-3
Fax: 28310 28223 E-mail: mlioni@crete.gov.gr

Ρέθυμνο, 16 Απριλίου 2018

Προς:
 κα Κασσιανή Παπανικολάου Διευθύντρια Περιφερειακής Μονάδας ΙΓΜΕ Κρήτης

Κυρία Παπανικολάου,
Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στην ημερίδα, που διοργανώνετε αύριο στην Αθήνα με θέμα «Ο ρόλος του ΙΓΜΕ στην Ανάπτυξη της Χώρας. Μέλλον και Προοπτική». Λυπάμαι ιδιαίτερα καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε θα μπορέσω να ανταποκριθώ στην τιμητική σας πρόσκληση.
Τριάντα τρία χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα που η Κρήτη- και το Ρέθυμνο συγκεκριμένα- καλωσόριζε με ενθουσιασμό την ίδρυση της Περιφερειακής Μονάδας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
Στη διάρκεια αυτών των ετών, ο κρατικός αυτός φορέας και θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα γεωεπιστημών, έκανε αισθητή την παρουσία του και άφησε το δικό του στίγμα στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας. Με υπευθυνότητα και εγκυρότητα έδωσε και δίνει τις επιστημονικές του κατευθύνσεις στις τοπικές αρχές για έργα και μελέτες των τεσσάρων Νομών της Κρήτης.
Ως Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την Περιφερειακή Μονάδα του ΙΓΜΕ, η οποία, όπως όλοι άλλωστε γνωρίζετε, αντιμετωπίζει και αρκετά λειτουργικά προβλήματα. Η ελλιπής στελέχωση και οικονομική ενίσχυση, καθώς και το στεγαστικό είναι τρία βασικά προβλήματα, που κατά τα διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουμε επανειλημμένως θέσει στην Πολιτεία.
Η Περιφερειακή Μονάδα Κρήτης χρειάζεται ενίσχυση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πόρους για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της. Μια λειτουργία απαραίτητη για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Αυτό εξάλλου καταμαρτυρούν οι αναρίθμητες μελέτες, που έχει εκπονήσει το ΙΓΜΕ για την Περιφέρεια Κρήτης και αφορούν σημαντικά έργα του τόπου, όπως το οδικό δίκτυο και η διαχείριση υδάτινων πόρων, αλλά και η υλοποίηση σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στα οποία το ΙΓΜΕ έχει παράσχει την έγκριτη ερευνητική και συμβουλευτική συνδρομή του.
Ως φορέας που υλοποιεί αναπτυξιακά έργα είμαστε ευτυχείς, που έχουμε στη διάθεσή μας έναν αξιόπιστο και έγκριτο σύμβουλο για γεωλογικά θέματα. Το ΙΓΜΕ ήταν και παραμένει ένα χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης για τον τόπο μας, που με τη βοήθειά του σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την Κρήτη του μέλλοντος, της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σας ευχαριστώ.                                                

                                                                                      Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης


                                                                       Με εκτίμηση

                                                                        " Μαρία Λιονή" 


Δεν υπάρχουν σχόλια: